Persbericht: Groningse tuinontwerper op prestigieus Internationaal Tuinenfestival!

De Groningse tuinontwerper Caroline Thomas gaat dit voorjaar haar ontwerp ‘Scent to Paradise’ presenteren op het Internationale Tuinenfestival van Chaumont-sur-Loire. Dit Franse festival biedt sinds 1992 de mogelijkheid aan kunstenaars, (tuin)architecten en ontwerpers om hun ideeën aan de hand van een thema in een tuin vorm te geven. Eerdere Nederlandse inzendingen kwamen onder andere van landschapsarchitecten Joost Emmerik en Lodewijk Baljon (o.a. bekend van de tuin rondom het DUO gebouw, Groningen).

 

Het Domaine ontvangt vanuit de hele wereld jaarlijks honderden inzendingen. Deze moeten voldoen aan hoge eisen. Originaliteit, innovatie en plantgebruik zijn belangrijke criteria. Slechts drieëntwintig inzendingen passeren de selectie. 

 

Caroline bezoekt al jaren het festival. 'Alle ontwerpen verbeelden een verhaal of een gedachte volgens het thema van het jaar. Het festival is heel bijzonder, kunst is hier verweven met de natuur en andersom, het festival is uniek en toonaangevend.' De sfeer op het Domaine is erg inspirerend voor kunst- en tuinliefhebbers. 'Ik kom er graag om me te laven aan de prachtige beplantingen en de inspirerende kunst in en rondom het Chateau.'

 

Het thema van dit jaar is Tuinen van het Paradijs. ‘Het ontwerp van mijn tuin is geïnspireerd op het boek ‘Het Parfum’ van Patrick Süskind. In de tuin, een paradijs voor een parfumeur, loop je straks langs planten en bomen uit de verschillende geurfamilies die voorkomen in het verhaal. Ook staan er enkele sculpturen die verwijzen naar de essences uit de planten én naar de onbereikbaarheid van de ultieme geur waar hoofdpersoon Jean Baptiste Grenouille zo bezeten naar op zoek is’. 

In mijn tuin wordt je net als in het verhaal meegenomen in verschillende episodes. Verdeeld in zeven zones die zowel visueel als geurtechnisch te herkennen zijn, stap je in mijn tuin telkens weer een nieuwe laag van het verhaal binnen.

Het Internationale Tuinenfestival is van 25 april tot en met 3 november 2019 te bezoeken.

Download persbericht en bijlagen

Download

 

Extra toelichting

_______________________

Meer informatie over Caroline Thomas, beeldend kunstenaar | tuinontwerper is te vinden op: tuinenvanthomas.nl    ( contact: 0627326379 )

Meer informatie over het tuinenfestival: http://www.domaine-chaumont.fr/nl/internationaal-tuinenfestival/editie-2019

Andere Nederlandse teams die dit jaar een tuin mogen realiseren zijn: Carrie Preston, Farhana Rasheed,  Enora Elmoznino en Tess Krüss met hun ontwerp: Le paradis de la pie | Stein van Brunschot en Jaap van de Langenberg met hun ontwerp: Un paradis sans fin | Vincent Janssen,  Zeger Dalenberg en Quentin Aubry met hun ontwerp: Le jardin des portes