“Intieme stadstuin”

Groningen Centrum

Rabenhaupt

Deze stadstuin op het zuiden in hartje stad Groningen had ruimte en licht nodig, veel licht. Bij de eerste kennismaking met mijn opdrachtgeefster trof ik een heel donkere ruimte aan. Ondanks dat een kundig hovenier de wild uitgegroeide bamboe en klimop had verwijderd, was het beoogde resultaat nog niet bereikt. Het ontwerp dat ik voor haar tekende bood ‘verlichting’.

De schuttingen schilderde ik licht, een deel liet ik open voor een groene wand met klimplanten. De prachtige hardstenen tegels legde ik in een verspringend patroon en het pad volgt heel natuurlijk deze vloeiende beweging naar het tweede terras achterin de tuin. De bodem werd verbeterd met effectieve micro-organismen (EM) waarna de beplanting volgde. De oude schoorsteen markeert het middelpunt van de tuin.

Locatie

Groningen Centrum

 

Aanleg

2013

 

Oppervlak

45m²

 

Aanleg 

In eigen beheer

Bekijk andere tuinen