waterschaal cortenstaal tuinontwerp Tuinen van Thomas tuinrenovatie hergebruikte tegels nieuwe beplanting tuinontwerper Caroline Thomas garden design Netherlands
“Vogels lokken naar een voedselrijke tuin”

Groningen

Woodstock

Verschillende houtopslagen kenmerken deze tuin, de gestapelde stammetjes geven een schuilplek aan de allerkleinste diertjes en vormen tegelijk een mooi herhalend en natuurlijk element in deze zonnige stadstuin. Zo lok je de zangvogels in je tuin. Het terras gemaakt van hergebruikte tegels is deels aangevuld met een co2 opnemende steensoort: Olivijn. Op andere plekken zijn tegels weggelaten om plaats te maken voor beplanting. De grote Catalpa bleef natuurlijk staan, en wordt ’s avonds mooi van onderen uitgelicht. Naast de woning kwam een duidelijker fietsenbergplaats waar voldoende plek is voor de fietsen van het gezin.

De achtertuin is schaduwrijk, hier is voornamelijk een mooi pallet aan schaduwplanten en een meerstammige krentenboom geplant.

De waterschalen zorgen voor reflectie en badder mogelijkheden voor de vogels. De pergola markeert de fijne nieuwe zitplek naast de keuken.

masterplan garden garden renovation Tuinen van Thomas tuinontwerp Caroline Thomas middelgrote stadstuin zonnige voortuin vogelvriendelijke tuin familietuin

 

Locatie

Groningen

 

Aanleg

2021

 

Oppervlak

250m²

 

Aanleg 

Hooft Hoveniers