Tuinontwerp LandGoed, door Tuinen van Thomas
“Meanderen van noord naar zuid”

Drenthe

Land~Goed

Droomhuis met droomtuin!

Op een mooie plek in Drenthe gelegen naast een beukenbos konden de nieuwe eigenaren van dit lapje grond, een voormalige boerderij met weilanden voor en achter, hun woonwens realiseren.

Daar er aan de noord- en zuidzijde de langgerekte weides liggen diende dichterbij de woning de geniet tuinen te komen. Aan de achterzijde werd het zwembad gerealiseerd, hier is de beplanting geïnspireerd op het Middellandse zeegebied. Aan de voorzijde werd een nieuwe oprijlaan in een licht meanderende lijn aangelegd, op termijn zal er aan weerskanten een groenblijvende bossage ontstaan. In de noordtuin vonden een aantal volwassen meerstammige bomen hun nieuwe plaats in een naturalistisch beplantingsbeeld.

In de weide voor zullen meerdere nuts-bomen komen zoals appels, peren, een perzik en een notenboom. De weide aan de zuidkant kreeg dankzij de vrijgekomen grond van het zwembad vier eivormige en verhoogde bloemenweides.

tuinontwerp villatuin garden design Caroline Thomas tuinontwerper masterplan large garden wellness garden pool garden zwembad Tuinen van Thomas
Gardendesign large garden wildflower meadow tuinontwerp villatuin landelijke tuin Tuinen van Thomas Caroline Thomas
Gardendesign large garden wildflower meadow tuinontwerp villatuin landelijke tuin Tuinen van Thomas Caroline Thomas

Aanleg

Bestrating en zwembad in eigen beheer – Schaap bestrating en Tuin – Hoveniersbedrijf Kalfsbeek,┬áBeplanting Caroline Thomas

 

Locatie

Drenthe

 

Aanleg

2021

 

Oppervlak

>1 ha