sensory garden droogtebestendige tuin drought tolerant garden Origanum stroken in terras tuinontwerp Tuinen van Thomas Caroline Thomas Haren Groningen Buitenleven villatuin
“Warme beplanting in de sfeer van het zuiden”

Haren (Gn)

Mind for Mediterranean

De opdrachtgevers van deze oude vrijstaande woning met nieuwe aanbouw houden van reizen. Om de zuidelijke sferen dichter bij huis te houden is de border aan het terras ingevuld met een ‘warme’ beplanting. De vijg, die voorheen in een pot stond, heeft hierin een fijne plek gekregen. Droogte- en warmte minnende soorten als duizendblad, kerrie, lavendel en siergrassen zorgen voor een luchtige en kleurrijke omhulling van het terras. Drie banen geurende marjolein lopen weg in het oude hardstenen terras, als je er overheen stapt en de toppen aanraakt komen de kruidige geuren van de essentiële oliën vrij en geven een extra laag aan de mediterrane sfeer. 

Aan de randen van het terras en het pad zijn mooie muurtjes gemetseld van hergebruikte stenen uit de oude tuin. Hierop wonen in de zomer de kleine potplanten. Achterin de tuin is een vlonderterras gemaakt dat grenst aan een vijvertje. Hier is voldoende ruimte gecreëerd om alle grote kuipplanten een fijne plek te geven zodat de bewoners in de avonduren kunnen genieten van de laatste zonnestralen.

Locatie

Haren (Gn)

 

Aanleg

2018

 

Oppervlak

700m²

 

Fotografie

Caroline Thomas

 

Publicatie 

Buitenleven

 

Aanleg 

Hovenier Peter Bruinen ism Pieter Hoven

Beplanting onder begeleiding Caroline Thomas

Tuinontwerp villatuin mediterraanse sfeer