Tuinen

Rimpeling

Eelderwolde (in ontwikkeling)

Tuin aan het water in een nieuwe waterrijke wijk nabij Groningen. De rimpelingen van het water komen terug in de lijnvoering van het ontwerp. Het niveauverschil is in een paar vloeiende bewegingen opgevangen met cortenstalen banden. Veel ruimte is er voor een luchtige en inheemse oeverbeplanting. 

Bekijk deze tuin

Land~Goed

Drenthe (in ontwikkeling)

Op een mooie plek in Drenthe gelegen naast een beukenbos konden de nieuwe eigenaren van dit lapje grond, een voormalige boerderij met weilanden voor en achter, hun woonwens realiseren.

Bekijk deze tuin

Leaver Efterom

Wergea (in ontwikkeling)

Op een waterrijke plek in Friesland realiseerden de bewoners hun Friese woonwens. Met een tuin aan het water waarin je ‘s zomers vanaf de vlonder gerust in kan plonzen en met een beetje geluk ‘s winters met schaatsen zo een Elfstedenronde - of een stukje daarvan - kunt schaatsen. 

Bekijk deze tuin

Scent to Paradise!

Festival International des Jardins - Chaumont-sur-Loire, France, 2019

De festivaltuin is een visuele interpretatie van de Duitse bestseller ‘Het Parfum’. De geschiedenis van een…

Bekijk deze tuin

Tweelingtuin

Groningen

Groene stadstuin, verborgen achter oude, nieuwe en monumentale bebouwing in hartje Groningen. Ongekende rust in het drukke centrum. Grenzend aan Tweelingtuin #2

Bekijk deze tuin

Rabenhaupt

Groningen

Deze stadstuin op het zuiden in hartje stad Groningen had ruimte en licht nodig, veel licht. Het ontwerp dat ik voor haar tekende bood ‘verlichting’.

Bekijk deze tuin

Woodstock

Groningen (in ontwikkeling)

Verschillende houtopslagen kenmerken deze tuin, de gestapelde stammetjes geven een schuilplek aan de allerkleinste diertjes en vormen tegelijk een mooi herhalend en natuurlijk element in deze zonnige stadstuin.

Bekijk deze tuin

Ateliertuin

Haren

De kleine achtertuin verbindt door middel van meerstammige heesters en vaste planten de oude woning met de nieuwe atelierruimte.

Bekijk deze tuin

Mind for Mediterranean

Haren

De opdrachtgevers van deze oude vrijstaande woning met nieuwe aanbouw houden van reizen. Om de zuidelijke sferen dichter bij huis te houden is de border aan het terras ingevuld met een ‘warme’ beplanting.

Bekijk deze tuin

Off the grid

Haren

Terwijl de meeste achtertuinen in dit Harense straatje keurig 'op het grid' zijn getekend, besloot ik de belijning in deze tuin net een tikkeltje 'off the grid' te leggen. Hierdoor ontstaat net een ander perspectief waardoor je nog meer ruimte ervaart.

Bekijk deze tuin